12 MarAtt äta en Hamburgare!

En gång för inte så länge sedan när jag promenerade i Manhattan New York och bara kopplade av och tittade på folk som gick förbi, för det är vad jag oftast gör när jag är i New York! Plötsligt kunde jag inse att jag befinner mig framför en hamburgarrestaurang vilken hade ovanligt många gäster! Det fanns faktiskt inte en enda stol ledigt vilket gjorde att jag bestämde mig för att ta och äta en hamburgare där! Efter att ha stått närmare en timme i kön för att nå fram till kassan beställde jag bara på måfå en av deras menyer och det tog kanske 10 minuter att få den. I och med att det inte fanns några lediga platser så bestämde jag mig för att ta och äta min hamburgare medan jag fortsatte att promenera! Det är lite svårt att göra två saker samtidigt men när man är hungrig eller tvungen till det så gör man det bara! Så fort jag hade smakat på min hamburgare förstod jag anledningen till varför det inte gick att hitta någon sittplats där inne i restaurangen! Det här var den bästa och godaste hamburgaren jag någonsin hade ätit i mitt liv!

Det har nu gått några år från det att jag åt den där fantastiska hamburgaren, men av en slump för bara ett par veckor sedan när jag och min flickvän besökte Uppsala och hade tagit in på Clarion Hotel Gillet gick vi ner till deras restaurang för att äta och jag bestämde mig för att ta och prova deras hamburgare! Det tog bara några sekunder, och då kunde jag konstatera att smakerna var nästan samma som dem jag hade upplevt i Manhattan! Efter att ha läst menyn förstod jag att den som ligger bakom det hela är ingen mindre än Marcus Samuelsson, den mest kända kocken Sverige har introducerat internationellt! Han har kunnat använda sig av smaker och kryddor från Manhattan New York blandat med de bästa lokala råvaror som det går att få tag på och gjort det omöjliga möjligt! Man kan faktiskt få smaka på de rätter Marcus har komponerat bara genom att besöka nästan vilket Clarion hotell i Skandinavien som helst! Det är nämligen så här att de flesta Clarion hotell i norden har kommit till samma slutsats som jag! Det är fantastiskt det, att äta en Hamburgare är det bästa som finns! Eller kanske köttbollar! 😉